9 Mayıs 2016 Pazartesi

Mısır unlu Dere Otlu Kaşarlı Poğaça

125 gr margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağı
2 yumurta birinin sarısı üzerine
1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
Yarım su bardağından biraz fazla mısır unu
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı elma sirkesi
Yarım çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
Alabildiği kadar un
Arasına kaşar peyniri veya beyaz peynir. 

Dereotunu iyice yıkayıp bir süre sirkeli suda beklettikten sonra, incecik kıyın kenara alın. 

Oda ısısında olan malzemeyi un hariç yoğurma kabına alın. 
El ısısında bir süre çalıştırın. 
Yavaş yavaş un ilave ederek, yoğurmaya başlayın. Bu sırada kabartma tozunu ilave edin. Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edin. Dereotunu da ekleyek bir süre daha yoğurun. 30 dk beklettikten sonra 18 ad esit bezeye bölün. Avuç içinde açarak aradına kaşar koyarak sıkıca kapatın, yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün 200* c de bar gibi kızarana dek pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder