KIYMALI yaptığımız karnıyarığı tavuklu yapmaya ne dersiniz haydi bakalım mutfağa.
Malzemeler
6 ad tek porsiyonluk patlıcan
1 tavuk göğsu minik minik doğranmış
2 ad yeşil biber
2 ad kabuğu soyulmuş domates
1 ad kuru soğan
3 diş sarımsak
karabiber,pulbiber,tuz
sosu için 1 yemek kaşığı salça
üzerine biber ve domates
Yapım Aşamaları
Adım 1
patlıcanı kızartarak yapacaksanız alaca biçimde soyarak tuzlu suda bekletin. suyunu sıkarak kızartın.yağlı kağıt üzerine alıp fazla yağından kurtulun.karınlarını yararak bu kısma biraz tuz sepin.
Adım 2
közleyerek yapacaksanız fırında közleyip kabuklarını soyun
Adım 3
iç harcını hazurlamak için tavukları kavurmaya başlayın.suyunu çekince soğanı,biberi,domatesi sırasıyla ilave edip pişmeye bırakın .tuzunu ayarlayın ve baharatlarını ekleyip sarımsak dahil ocaktan alın
Adım 4
patlıcanları bu malzemeyle doldurun üzerini biber ve domatesle süsleyin. sosu için salçayı bir kaba alın 2 su bardağı kadar su koyun birazda tuz eriterek bu karışımı kaynatın ve yemeğimizin üzerinde gezdirin 190*c de suyunu çekene kadar pişirin.
Adım 5
yanına bulgur pilavı harika olur afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder