31 Ocak 2016 Pazar

Tavuklu karnıyarık

KIYMALI yaptığımız karnıyarığı tavuklu yapmaya ne dersiniz haydi bakalım mutfağa.




Malzemeler

6 ad tek porsiyonluk patlıcan
1 tavuk göğsu minik minik doğranmış
2 ad yeşil biber
2 ad kabuğu soyulmuş domates
1 ad kuru soğan
3 diş sarımsak
karabiber,pulbiber,tuz
sosu için 1 yemek kaşığı salça
üzerine biber ve domates

Yapım Aşamaları

Adım 1

patlıcanı kızartarak yapacaksanız alaca biçimde soyarak tuzlu suda bekletin. suyunu sıkarak kızartın.yağlı kağıt üzerine alıp fazla yağından kurtulun.karınlarını yararak bu kısma biraz tuz sepin.

Adım 2

közleyerek yapacaksanız fırında közleyip kabuklarını soyun

Adım 3

iç harcını hazurlamak için tavukları kavurmaya başlayın.suyunu çekince soğanı,biberi,domatesi sırasıyla ilave edip pişmeye bırakın .tuzunu ayarlayın ve baharatlarını ekleyip sarımsak dahil ocaktan alın

Adım 4

patlıcanları bu malzemeyle doldurun üzerini biber ve domatesle süsleyin. sosu için salçayı bir kaba alın 2 su bardağı kadar su koyun birazda tuz eriterek bu karışımı kaynatın ve yemeğimizin üzerinde gezdirin 190*c de suyunu çekene kadar pişirin.

Adım 5

yanına bulgur pilavı harika olur afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder