17 Nisan 2016 Pazar

Elmalı Cevizli Şarlotka

Tabanı için: 
3 ad orta boy elma
1 avuç dolusu iri kıyım ceviz
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 damla limon suyu

Kek için:
3 yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 su bardağı un
1 limon kabuğu rendesi

Öncelikle elmaları soyup ince ince doğrayın, diğer tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın. 
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt koyup sıkıştırın, elmalı harcı eşit bir şekilde bu kısma yayın. 

Yumurta ve şekeri en az 5 dakika en yüksek mikser ayarında çırpın. 
Unu, kabartma tozunu, vanilyayı, limon rendesini ekleyip spatula ile birbirine yedirin. 
Elmaların üzerine kek harcını dökün. 
180*c lik fırında 30 dk pişirin. 
Servis için soğumadını bekleyin ve kalıptan ters çevirin üzerine pudra şekeri serpin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder