29 Mayıs 2017 Pazartesi

Sütlaç

Ölçü bardağı 240 ml su bardağı 
1 litre açık süt
1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı şeker 
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı pirinç 
Pirinci haşlamak için 2.5 su bardağı su
Önce süt pişirilir, ardından pirinç haşlanır. 
Süt tekrar ateşe konur, haşlanan pirinç ve şeker ilave edilir kıvam alıncaya kadar orta ateşte kaynatılır. 10 dk kadar kaynatılan sütlaç ateşten alınır servis kaplarına paylaştırılır üzerine tarçın serpilir soğuduktan sonra servis edilir. 
Vanilya şekeri kullanmadım, dilerseniz vanilya çubuklarınız varsa özütünü kullanabilirsiniz. 
" Afiyetle"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder