4 Mart 2017 Cumartesi

Maden Sulu Peynirli Börek

4 ad günlük yufka
100 gr tereyağı eritilmiş
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
İç harcı için beyaz peynir, yarım demet kıyılmış maydanoz 
Üzerine yumurta sarısı
1 şişe maden suyu
1 su bardağı su

Yufkayı uygun bir zemine serin, tereyağı, zeytinyağı karışımından yufkanın yarısına sürün. Yufkanın diğer yarısını tam bu kısma katlayın, tekrar tereyağı sürün. Yani Bir yufkayı ikiye katlayın, önce ikiye sonra her parçayı 3 eşit parçaya bölün (üçgen şeklinde) geniş kısma Peynirli harç koyup iki tarafını katlayıp çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Sarılan börekleri uygun bir kaba koyun. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. 
Maden suyunu her yerine gelecek şekilde dökün ardından 1 bardak suyu da. Üzerini hafif bastıracak şekilde tabak koyun. 15 dakika bu şekilde bekletin. 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, börekleri hafif avucunuzda suyunu sıkın, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200* ısıtılmış fırında nar gibi kızartın. Su böreğini andıran ama çıtır çıtır bir börek oldu. Afiyetle. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder