3 Mart 2017 Cuma

Leblebili Kurabiye

200 ml bardak ile. 

1 su bardağı ince çekilmiş kavrulmuş leblebi
1 su bardağı pudra şekeri 
1 su bardağı zeytinyağı 
3 yemek kaşığı nişasta 
Alabildiği kadar un ( 1.5,2 su bardağı kadar)
Çok kolay bir kurabiye: Tüm malzeme yoğurma kabına alınır yoğurtmaya başlanır. Tavsiyem unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan birbirini tutan bir hamur olmalı, yani şekil verirken dağılacak kadar katı olmamalı. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına ceviz büyüklüğünde beze yapıp dizilir. Tam ortasına bastırarak leblebi konur. 160* de 20,30 dk kontrollü pişirilir. Mis gibi leblebi kokusu, ağızda dağılan, uzun süre cam kavanozda sağlayacağınız bir kurabiye oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder