22 Haziran 2017 Perşembe

Kayısı Aromalı Kek

Kayısının tam zamanı, bol bol tüketmek gerek. 1 kg kadar kayısıyı çekirdeklerinden ayırın biraz suyla kaynatın. Posasından ayırıp kıvamını meyve suyu kıvamına getirin, su katarak. 2 limon suyu sıkın ve şekerle tadını ayarlayın. Uygun kaplara koyup soğutun. 2 gün buzdolabınızda durabilir😉

Gelelim kek yapımına. 
3 iri yumurta
1 su bardağı şeker 
3/4 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı kayısı suyu 
3 ymk kaşığı Hindistan cevizi 
3 yemek kaşığı nişasta tepeleme
1 kaşık kakao 3 ymk kaşığı su
1 kabartma tozu 
1 vanilya şekeri 
2 su bardağı un 
Üzerine Hindistan cevizi 
Tüm mal oda ısısında 
Ölçü bardağı 200 ml
Hazırlanışı: yumurta şeker en az 5 dk kar gibi olana kadar çırpın,yağ, Kays'ı suyu, Hindistan cevizi, nişasta bu aşamada ekleyin hafif çırpın. Unu, kabartma tozunu vanilya şekeri mi eleyin tekrar hafif hafif çırpın, yağlanmış kek kalıbına 1 su bardağı kalacak şekilde dökün, kalan hamura kakao ve suyu ilave edin karıştırın kalıba dökün spatula ile alttan üste hafifçe karıştırın. 180* 50 dk pişirin. Fırın ısıları değişiklik göstermektedir kontrollü bir şekilde pişirin. 1 gece dinlenmesini tavsiye ederim. Yumuşacık fosur fosur kek oluyor👍🏼👍🏼👍🏼😉


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder