Gelelim kek yapımına.
3 iri yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı kayısı suyu
3 ymk kaşığı Hindistan cevizi
3 yemek kaşığı nişasta tepeleme
1 kaşık kakao 3 ymk kaşığı su
1 kabartma tozu
1 vanilya şekeri
2 su bardağı un
Üzerine Hindistan cevizi
Tüm mal oda ısısında
Ölçü bardağı 200 ml
Hazırlanışı: yumurta şeker en az 5 dk kar gibi olana kadar çırpın,yağ, Kays'ı suyu, Hindistan cevizi, nişasta bu aşamada ekleyin hafif çırpın. Unu, kabartma tozunu vanilya şekeri mi eleyin tekrar hafif hafif çırpın, yağlanmış kek kalıbına 1 su bardağı kalacak şekilde dökün, kalan hamura kakao ve suyu ilave edin karıştırın kalıba dökün spatula ile alttan üste hafifçe karıştırın. 180* 50 dk pişirin. Fırın ısıları değişiklik göstermektedir kontrollü bir şekilde pişirin. 1 gece dinlenmesini tavsiye ederim. Yumuşacık fosur fosur kek oluyor👍🏼👍🏼👍🏼😉
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder