13 Temmuz 2017 Perşembe

Hindistan Cevizi Soslu Kek

3 yumurta
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt 
1 kabartma tozu 
4 su bardağı un 
Üzerine:
2 su bardağı Hindistan cevizi 
1 su bardağı şeker 
1 paket vanilya 
Sos için:
150 gr tereyağı 
1 paket süt kreması 
Yumurta ve şeker yaklaşık 10 dk mikserle çırpılır, köpük kıvam alınca içine süt eklenir, tekrar çırpılır. En son un ve kabartma tozu ekenir iyice karıştırılır. Yağlanmış büyük boy tepsiye dökülür. 
Hindistan cevizi şeker ve vanilya bir kapta harmanlanır kek hamurunun üzerine eşit bir şekilde serpilir, 190,200* 25,30 dk pişirilir. Bu arada krema ve tereyağı ocakta ısıtılır, fakat kaynatılmaz, sıcak kekin üzerine eşit bir şekilde dökülür. Soğuduktan sonra servis edilir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder