2 Eylül 2014 Salı

Burcakli Cikolatali Kek

Ana malzemeler

3 yumurta ( oda isisinda)
10 yemek kasigi seker
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Bir sise maden suyu ( oda isisinda)
Bir su bardagi siviyagi
160 gr bitter cikolata
2 yemek kasigi kakao
1.5 su bardagi un

Arasina: iki paket burcak biskuvi

Uzerine: iri kirilmis findik ici

Yapim asamasi

Firin 180 derecede isitilmaya baslanir. 

👉Cikolata benmari usulu eritilir sogumaya birakilir. 

1) oncelikle yumurta seker vanilya kopuk kopuk olana dek mikserle cirpilir. 

2)Siviyayi soda iave edilir tekrar cirpilir. 

3) Eritilen cikolata ve kakao ilave edilir tekrar cirpilir. 

4)Unun bir bardak kismi elenerek ilave edilir cirpilir. 

5)kalan una kabartma tozu ilave edilir elenir

6) tahta sipatula ile yavasca karismasi saglanir. 

7)Borcam dikdortgen tepsi hafifce yaglanir. 

8)Kek harcinin yarisi tepsiye dokulur. 

9) Arasina burcak biskuvi aralik birakmadan dizilir. 

10) Kalan kek harcida uzerine dokulur. 

11)Findik parcalari serpilir. 

12)İsitilan firina koyulur. İlk 10 dakika 200 derecede pisirilir. 

13)İkinci 10 dakika 180 dereceye dusurulur. 

14)Kurdan kontrolu yapilir hafif islak gibi kalabilir bu sekilde yumusak kaliyo yoksa kurur istedigimiz lezzet olmaz. 

15) Kolay gelsin. Afiyet olsun:))))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder