13 Eylül 2014 Cumartesi

Incirli Kek

Incir severler bu lezzeti muhakkak denemeli. 

Keki icin mal:
3. Yumurta
10. Yemek kasigi seker
1. Su bardagi sut
1. Su brd siviyagi
1. Paket vanilya
1.5. Paket kabartma tozu
2.5. Su bardagi un

Icine:
6 ad kuru incir
1 cay bardagi kuru uzum
1 avuc iri kiyim ceviz
1 tatli kasigi tarcin
3 ymk kasigi seker
Bir cay bardagi su

Oncelikle incirler kup dogranir uzum seker su ilavesi ile pisirilir. Suyunu tamamen çektikten sonra atesten aliyoruz. Soguduktan sonra ceviz ve tarcin katılarak karistirilir. 

Kek Hazirlanisi:
Tum mal oda isisinda olmali. 
Yumurtanın aki ve sarisi farkli kaplara ayrılır. 
Şekerin yarisi (akina) yarisi ( sarisina) katılır mikserle cirpilir. Sarisi kısmına sut yağ ilave edilir tekrar cirpilir. 
Un,kabartma tozu,vanilya elenerek ilave edilir. Hafif cirparak karistirilir. 
Yumurta aki sparula yardimi ile kek harcına yavasca yedirilir. 
Yaglanmis kelepceli kaliba dokulur. 
Hazirlanan incir harci esit bir sekilde kekin uzerine serpistirilir. 
180 derecede 50 dakika pisirin. Kurdan kontrolu yapilir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder