5 Eylül 2014 Cuma

Yalanci. Kete

😀İlk yedigimde Acma zannettim meger Kete imis tarif taaa Trabzondan geldi. Hic gormedigim Selma Hanimin ellerinden yedim ilk. Hakkinizi helal edin Paylasiyorum tarifinizi. 


Gerekli malzeme:
2 su bardagi ilik sut. 
1 su bardagi siviyagi. 
1 cay bardagi seker. 
2 yumurta (birinin sarisi uzerine)
1 paket yas maya. 
1 silme yemek kasigi tuz. 
Aldigi kadar un. 

Un haric tum malzeme yogurma kabina alinir. 
El yardimi ile calistirilir. 

Yavas, yavas un ilavesi yapilarak ele yapismayan yumusak bir hamur yogrulur. 

Hamur tamamen puruzsuz olmali. 

Mayalanmaya birakilir. İki katina cikana kadar kabarmali. 

Hamur once iki esit parcaya bolunur. 
Daha sonra her parca 6 esit parcaya bolunur. 12 esit parca elde etmis olduk. 

Tezgaha cok az un serperek merdane ile acabildigimiz kadar ince aciyoruz. 

Her tarafina gelecek sekilde firca ile siviyagi suruyoruz. 

Rulo seklinde kivirip kendi etrafinda cevirerek sekil veriyoruz. 

Yagli kagit koyulan tepsiye diziyoruz. Bu sekilde 2 tepsi cikiyo. 
Tepsi mayasi gelince ayirdigimiz  yumurta sarisina bir tatli kasigi yogurt, bir tatli kasigi siviyagi, bir cay kasigi seker karstirip firca ile ketelerin uzerine suruyoruz. 

200 derecelik isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyoruz. 🌀🌀🌀

Not:bir de ayni hamuru 24 esit parcaya bolerek bu sefer oklava ile aciyoruz yine arasina siviyagi suruyoruz sekil yine ayni sadece adetleri arttırarak porsuyinu küçültmüş oluyoruz. Bu sekil yaptığımızda  daha kiyir kiyir oluyor. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder