30 Mart 2016 Çarşamba

Portakallı Haşhaşlı Kek

Tüm malzeme oda ısısında olmalı. 

3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı sıvıyağı
1 portakal kabuğu rendesi
150 ml süt
2 yemek kaşığı dolusu mavi haşhaş
1/2 çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı su
Çay kaşığının ucuyla karbonat
1 vanilya şekeri
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un yaklaşık 2 su bardağı

Hazırlanışı
Kek kalıbınızı yaplayıp unlayın kenara alın
Yumurtaları şekerle birlikte en az 5 dakika mikserin son hızında köpürtün. Bu işlem kekinizin pamuk gibi olmadını ve yumurta kokusunu sıfıra indirir. 

Tüm sıvıları ekleyip şöyle bir karıştırın. 
Fırını 180* c ısıtmaya başlayın.
Portakal kabuğu, haşhaş ta eklenir.  
Unun yarısını ekleyip mikserin en düşük ayarında çırpın. 
Son kalan unua kabartma tozu vanilya mahlep ekleyerek hafifçe karıştırın, mikseri çıkarıp spatula yardımı ile kalıba aktarın. 

Fırında tam elli dakika 180* c de hiç fırın kapağı açılmadan, tam orta kısımda pişirin. 

Kalıbınız keki çıkarmakta zorlanıyorsa kalıbı ters çevirdikten sonra ıslak bez koyarsanız daha rahat çıkakacaktır. 
Afiyetle muhakkak denemenizi tavsiye ederim.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder