24 Mayıs 2016 Salı

Dolgulu Kek

Bildiğimiz dolgulu kekin tart kalıbıyla yapılmış hali. 

2 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağı
2 yemek kaşığı su
3 ymk kaşığı kakao( silme)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı elenmiş un

Muhallebi için:
2 yemek kaşığı nişaşta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket toz şanti

Yumurta şeker kar gibi olana kadar en az 5 dk çırpılır. 
Sıvılar eklenir tekrar çırpılır. 
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu, vanilyayı bir kaba eleyin, karışıma ekleyin yağlanmış tart kalıbına döküp 180* c ısıtılmış fırında 30 dk pişirin. 
Ters çevirerek kalıptan çıkmadını sağlayın. 

Sosu için şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alın çırpıcıyla bitbirine yedirin ateşe alın   Kaynama noktasında 2 dk pişirin ateşten alın. Soğuduktan sonra şantiyi ekleyin mikserle 5 dk çırpın kenara alın. 

Soğuyan keki uygun bir servis kabına alın aparatla aralıklı delikler açın. Kremayı poşete veya sıkma torbadına alın bu boşlukları doldurun. Son olarak ta çukur kekin zeminini kremayla kaplayın. 

Kalan kek oarçalarını robotta geçirip kremanın üzerini kaplayacak şekilde serin. 1,2 saat bekletip servis edebilirsiniz. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder