27 Mayıs 2016 Cuma

Hatay Usûlü Kısır

1 kg kısırlık bulgur
1 e 1 ölçek ılık su
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı nar ekşisi ( mümkünse ev yapımı )
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yemek kaşığı pul biber ( isteğe bağlı )
Tuz
1 demet maydanoz ( ince kıyılmış )
1 demet taze nane ( ince kıyılmış )
1 demet taze soğan ( ince kıyılmış )

Ilık su ile bulguru ıslatıp 15 dk bekletin
Salçayı tuzu ekleyip çiğ köfte yoğurur gibi yaklaşık 30 dk yoğurun. 

Zeytin yağı ve nar ekşisini ekleyip bir miktar daha yoğurun. 

Son olarak yeşillikleri ekleyerek iyice karıştırın. Servise hazır. 

Ben bu tarifin yarısını yaptım, yaklaşık 8,10 kişilik. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder