26 Mayıs 2016 Perşembe

Fındıklı Kurabiye

Kavrulmuş unu ile ağızda bıraktığı aromasını çok seveceksiniz. 

125 gr tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı 
1 yumurta
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı pudra şekeri
4 ymk kaşığı mısır nişastası
1 su bardağından biraz az çekilmiş çiğ fındık
Alabildiği kadar un

Öncelikle 1 su bardağı unu çekilmiş fındıkla sararana kadar kavurun, soğuması için kenara alın. 

Un hariç diğer tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. 
Kavrulan unu ekleyip karıştırmaya başlayın. 
Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Unu kesinlikle kontrollü ekleyin. 
10 dk bu şekilde hamuru dinlendirin. 
Şu ahşap olan kurabiye kalıbına bir miltar hamurdan alıp elinizle bastıarak şekil verin, ters çevirip kalıptan çıkartın ve yağlı kağıt koyulan tepsiye dizin. 
170* c lik fırında beyaz pişirin, yaklaşık 35 dk. Üzerine pudra şekeri seperek servis edebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder