12 Ağustos 2016 Cuma

Çaylı Pudinkli Kek

Ölçü bardağın klasik su bardağında biraz küçük. 

3 yumurta
8 ymk kaşığı şeker
1 bardak demli çay
1 bardak sıvı yağı
2 ymk kaşığı su
1 paket toz kakaolu pudink
3 ymk kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un

Yumurta şeker en az 5 dakika mikserle çırpılır en son un olacak şekilde tüm malzeme sırasıyla eklenir. Tıpkı her kek yapımı gibi un ve kabartma tozu en son. Kıvamı ne katı ne de çok cıvık olmamalı. 
Kelepçeli kalıbın davanına yağlı kağıt sıkıştırın, fırını 175* c ayarlayın harcı döküp yaklaşık 40 dk pişirin. Fırının kapağını hiç açmayın. Kürdan kontrolü yapıp fırından alın. Tavsiyem 1 gün sonra tüketmeniz, üzerine uygun kapak kapatıp ertesi gün servis edebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder