1 Ocak 2017 Pazar

Böğürtlen Soslu Kek

3 renk,3 ayrı lezzet bir arada buluştu. 

Kek için:
2 iri yumurta oda ısısında
1 su bardağı toz şeker 
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı (standart olandan)
1 kabartma tozu 
3 yemek kaşığı kakao 
1 portakalın kabuğunun rendesi 
2 yemek kaşığı su
1.5 su bardağı un 

Beyaz krema için
2 yemek kaşığı tereyağı 
2 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı şeker 
2 su bardağı süt 
1 paket vanilya 

Böğürtlen sos için
1 çay bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 çay bardağı su 
1 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı nişasta

Kek yapımı
Yumurta şeker le birlikte 5 dakika çırpın 
Yağ, süt,portakal rendesi ekleyin hafif çırpın. 
Un, kakao, kabartma tozu elenerek ilave edin, birbirine iyice yedirin. 
Tart kalıbına tereyağı sürün kek karışımını dökün. 190* 20 dk pişirin. Ters çevirip kalıptan ayırın. 

Beyaz krema için tüm malzeme tencereye alınır,el mikseri ile karıştırarak pişirin. Soğutma işlemini arada çırparak gerçekleştirin. 

Böğürtlen sos için: bütün malzeme tencereye alınır karıştırarak pişirilir. 

Kek uygun bir kaba alınır çukur kısmına önce beyaz sosu, ardından böğürtlen sosunu yayın. 1 gece dinlendirip servis edin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder