Kek için:
2 iri yumurta oda ısısında
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı (standart olandan)
1 kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 portakalın kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı su
1.5 su bardağı un
Beyaz krema için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Böğürtlen sos için
1 çay bardağı dondurulmuş böğürtlen
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Kek yapımı
Yumurta şeker le birlikte 5 dakika çırpın
Yağ, süt,portakal rendesi ekleyin hafif çırpın.
Un, kakao, kabartma tozu elenerek ilave edin, birbirine iyice yedirin.
Tart kalıbına tereyağı sürün kek karışımını dökün. 190* 20 dk pişirin. Ters çevirip kalıptan ayırın.
Beyaz krema için tüm malzeme tencereye alınır,el mikseri ile karıştırarak pişirin. Soğutma işlemini arada çırparak gerçekleştirin.
Böğürtlen sos için: bütün malzeme tencereye alınır karıştırarak pişirilir.
Kek uygun bir kaba alınır çukur kısmına önce beyaz sosu, ardından böğürtlen sosunu yayın. 1 gece dinlendirip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder