30 Ocak 2017 Pazartesi

Kıymalı Kömbe

1.5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su 
1 fincan zeytinyağı
Yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tuz 
1 yumurta
3 yemek kaşığı sirke 
Alabildiği kadar un 

Bezeleri yağlamak için yarım çay bardağı sıvıyağı 

Hamurların arasına sürmek için 150 gr eritilmiş tereyağı. 

Ara malzemesi için 
350 gr kıyma
2 kuru sopan
Tuz
Karabiber 
Pulbiber 

Soğanı ince kıyın az yağda kavurun 
Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin;baharatları ilave edin ateşten alın, soğumaya bırakın. 

Hamur için:un hariç  tüm malzeme yoğurma kabına alın yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan kuvvetli bir hamur yoğurun. 
Hamuru önce 2 daha sonra her parçayı 10 eşit parçaya bölünerek üzerine sıvıyağı gezdirerek 15 dk bekletin. 
Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açarak aralarına tereyağı sürün üst üste koyup elle büyüterek açın. Rulo yapıp soğuk yerde yağı donana kadar bekletin. Hepsi bu şekilde hazırlanır. 
Donan hamur 2 parmak genişliğinde kesilir hafif bastırarak arasına kıymalı harcı koyun ve şekil verin. Tepsiye dizin 210* nar gibi kızartın. Sıcak servis yapılması önerilir. :))) Sevgiler. 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder