12 Şubat 2017 Pazar

Muzlu Yaş Pasta

Pandispanya için:
5 yumurta oda ısısında
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 
4 yemek kaşığı zeytinyağı 
1.5 su bardağı un
1 vanilya 
1 kabartma tozu 
Yumurta,şeker,vanilya köpük köpük olana kadar mikserle çırpılır yaklaşık 10 dakika 
Diğer malzemeler de eklenir tekrar çırpılır 22 cm kelepçeli kalıba dökülür. 180* önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir, hemen üzerine temiz bez örtülür soğumaya bırakılır. 
Ara kreması için:800 ml süte yarım su bardağından 1 parmak fazla un,bardağın üzeri nişastayla tamamlanır, yani un ve nişasta toplam 1 bardak olacak şekilde süte eklenir. 1 su bardağından 2 parmak az şeker, 1 vanilya, 1 yumurta sarısı eklenir iyice çırpılır. Tencere ateşe konur karıştırarak pişirilir. Sıcakken içine 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir erimesi sağlanır soğumaya bırakılır. Bu arada 1 Türk kahve fincanı soğuk süte 1 paket krem şanti eklenir mikserler çırpılır. Üzeri kapatılır buz dolabına konur. 
Soğuyan kremaya krem şanti eklenir mikserler çırpılır. Bu karışımdan 1 su bardağı ayrılacak. 
Pandispanyanın üst kısım kreması için: 200 ml süt kreması bir kapta mikserler 5 dk kadar çırpılır ayırdığımız 1 bardak krema ilave edilir ve tekrar çırpılır. Üzeri kapatılır buzdolabına konur. 

Pandispanya 3 eşit parçaya kesilir, ara kremanın yarısı bu kısma sürülür. 1 muz dilimlenerek bu kısma dizilir. 2. Kat pandispanya konur hafif bastırılır, kalan krema sürülür bu kat için ben damla çikolata kullandım, dilerseniz bu kısma da muz dilimlenebilir. Son kat kapatılır üst krema pastanın her kısmına sıvanır. Süslemek için file fındık ve çikolata kullandım ben, dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder