20 Şubat 2017 Pazartesi

El Açması Peynirli Katmer


2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
Yeteri kadar ılık süt 
1 çay kaşığı kadar yaş maya 
Arasına beyaz peynir veya istediğiniz bir harç olabilir. 

Unun ortası açılır süt hariç tüm malzeme konur, süt ekleyerek ele yapılmayan fıstık gibi bir hamur yoğrulur. 
10 eşit bezeye bölünür, tezgahta merdane ile açılır. Üzerine sıvıyağı sürülür tezgah üzerinde yarım saat bekletilir. Uygun bir zeminde çekerek incecik açılır. Ben masanın üzerinde açtım. 
İncecik, zar gibi açtığımız yufkayı iki taraflı olarak ortaya doğru katlayın bu kısma peyniri koyup diğer taraftan ortaya doğru karşılıklı katlayın. 
Çok az sıvıyağı koyulan (iki yemek kaşığı 
kadar) yapışmaz tavada nar gibi kızartın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder