14 Şubat 2017 Salı

Unlu Nişastalı Çıtır Börek

4 ad günlük yufka
İç malzemesi için: peynir, maydanoz 
Sosu için: 1 su bardağı zeytinyağı 
2 ymk kaşığı dolu dolu eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı elma sirkesi 
2 ymk kaşığı un( çok dolu olmayacak)
1 yemek kaşığı nişasta 

Yapılışı:
SOS malzemesi bir kapta iyice çırpılarak karıştırılır, kenara alınır

Yufkanın biri tezgaha serilir sostan her tarafına sürülür, 2. Yufka da serilir ve tekrar sos sürülür. 4 eşit parçaya kesilir, her parçadan da 3 eşit parça elde edilir, arasına peynir ve maydanoz koyularak şekil verilir. 
Diğerleri de bu şekilde hazırlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine kalan sostan sürülür, 200* ısıtılmış fırında nar gibi kızartılır. 
Sıcak servis edilir. 
Not: Beklediğinde yumuşama olmuyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder