İç malzemesi için: peynir, maydanoz
Sosu için: 1 su bardağı zeytinyağı
2 ymk kaşığı dolu dolu eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı elma sirkesi
2 ymk kaşığı un( çok dolu olmayacak)
1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
SOS malzemesi bir kapta iyice çırpılarak karıştırılır, kenara alınır
Yufkanın biri tezgaha serilir sostan her tarafına sürülür, 2. Yufka da serilir ve tekrar sos sürülür. 4 eşit parçaya kesilir, her parçadan da 3 eşit parça elde edilir, arasına peynir ve maydanoz koyularak şekil verilir.
Diğerleri de bu şekilde hazırlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine kalan sostan sürülür, 200* ısıtılmış fırında nar gibi kızartılır.
Sıcak servis edilir.
Not: Beklediğinde yumuşama olmuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder