15 Şubat 2017 Çarşamba

Dereotlu Mısır unlu Peynirli Poğaça

50 gr tereyağı yumuşak(2 yemek kaşığı)
1çay bardağı zeytinyağı 
1 çay bardağı yoğurt 
1/2 paket yaş maya 
1 tatlı kaşığı silme tuz 
2 yemek kaşığı şeker (silme)
1 su bardağı Mısır unu
1 su bardağı kırık beyaz peynir
Mayayı ıslatmak için 1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu 
1 yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
Alabildiği kadar un 

Tüm malzeme oda ısısında olursa iyi olur. 
Kullandığım su bardağı 200ml , çay bardağı orta boy. 

Yapılışı: Un hariç tüm malzeme yoğurma kabına alınır. 
Elle iyice çalıştırılır, yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur, 15,20 dakika bekletilir. 
Hamur tezgaha alınır 20 eşit bezeye bölünür kılacak ile tam ortadan iyice bastırılır sonra ikiye katlayıp oklavayla tekrar üstünden bastırılır, pastane poğaça gibi şekil verilir veya istediğiniz bir şekil vererek tepsiye dizilir. Tepsi mayası önemli! Üzerine yumurta sarısı sürüp 200* kızarana kadar pişirilir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder