Bir demet ispanak
200 gr kiyma
Tuz
Karabiber
Iki ad sogan
Uzerine besemal sos icin
Bir kg sut
4 yemek kasigi un
Iki yemek kasigi tereyagi
Tuz
Karabiber
Uzerine kasar rendesi
Oncelikle sogan kavrulur kiyma ilave edilir daha sonra dogranmis olan ispanak ilave edilir baharatlarda konur suyu cekene kadar kavrulur kenara alinir
Lazanya yapraklari haslanir soguk suya alinirki yapismasin
Hazirladigimiz ic malzemeden bir yemek kasigi konur rulo seklinde sarilir borcam tepsiye dizilir
Besemal sosu hazirlamak icin tereyagi tencereye alinir un biraz kavrulur sut yavas yavas ilave edilir cirparak surekli karistirilir tuz ve karabiber ilave edilir kaynama niktasinda 2 dk pisirilir hazirladigimiz lazanyanin uzerine dokulur en son kasar rendesi serpilerek bir saat fininda pisirilir. Isterseniz kasari biraz pistikten sonrada serpebilirsiniz nar gibi kizarinca firindan alin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder