17 Temmuz 2014 Perşembe

Ispanakli kiymali rulo lazanya


15 ad lazanya yapragi 
Bir demet ispanak 
200 gr kiyma
Tuz
Karabiber
Iki ad sogan

Uzerine besemal sos icin
Bir kg sut
4 yemek kasigi un 
Iki yemek kasigi tereyagi
Tuz
Karabiber 

Uzerine kasar rendesi 

Oncelikle sogan kavrulur kiyma ilave edilir daha sonra dogranmis olan ispanak ilave edilir baharatlarda konur suyu cekene kadar kavrulur kenara alinir

Lazanya yapraklari haslanir soguk suya alinirki yapismasin 

Hazirladigimiz ic malzemeden bir yemek kasigi konur rulo seklinde sarilir borcam tepsiye dizilir 

Besemal sosu hazirlamak icin tereyagi tencereye alinir un biraz kavrulur sut yavas yavas ilave edilir cirparak surekli karistirilir tuz ve karabiber ilave edilir kaynama niktasinda 2 dk pisirilir hazirladigimiz lazanyanin uzerine dokulur en son kasar rendesi serpilerek bir saat fininda pisirilir. Isterseniz kasari biraz pistikten sonrada serpebilirsiniz nar gibi kizarinca firindan alin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder