Tabani icin
1/4 su bar findik unu
1/4 su bardagi seker
Bir yem kas hindistan cevizi
Bir su bar un
Bir tutam tuz
75 ge tereyagi (soguk)
Bir yumurta sarisi
Kelepceli kalip hafifce yaglanir altina yagli kagit kesilerek konur kenarda bekletilir
Robota once findik daha sonra hindistan cevizi seker, tuz un ilave edilir araliklarla cekilir yag kup kup kesilerek ilave edilir tine cekilir en son yumurta sarisi ilve edilir iyice karisinca kelepceli kaliba esit bur sekilde yayilir 180 derecede 25 dakika pisirilir sogumaya birakilir.
Ust kati icin
500 gr labne
Bir su bardagi seker
Bir paket vanilya
Bur tutam tuz
Bir yemek kasigi midir nisastasi
320 gr bitter pasta cikolatasi
4 ad yumurta
Oncelikle cikolatayi benmari usulu eritip sigumaya birakiyoruz
Labneyi puruzsuz bir kivama gelinceye kadar cirpiyiruz ardindan sekeri nisastayi, tuzu ekleyip sirayla cirpiyiruz yunurtalarida tek tek ilave ederek cirpiyiruz son olarak cikolatayida ekleyip iyice karismasini sagliyoruz soguyan tabanin uzerine dokuyoruz tezgaha vurarak icindeki havayi aliyoruz.
170 derecede 55 dakika pisiriyoruz
Oda sicakligina gelince servis tabagina cikarip buzdolabinda en az 8 saat dinlendiriyoruz 3 gun icersinde tuketiyoruz .
Tarif icin cafefernando ya Tesekkurler ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder