4 Haziran 2014 Çarşamba

Kadayif kitirli tavuk gogsu

Ezber yaptigimiz tariflere biraz haraket katmaya ne dersiniz Buyrun

75 gr tereyagi
3 ymk kas un
Bir bardak seker
4 bardak sut
Bir vanilya
Uzerine taze kadayif/ findik ici
İcine toz kremsanti

Tereyagi erirken un ilave edilir kokusu cikana dek kavrulur. Sut yavas yavas ilave edilerek cirpici yardimi ile devamli karistirilir seker ve vanilya ilave edilir. Kaynama noktasina gelince 2/3 dk sonra ocaktan alinir sogumaya birakilir.

Kadayif tavada bir kasik tereyagi bir kasik sekerle kizarana kadar kavrulur

İlimis olan tatliya bir paket kremsanti ilave edilir mikserle 3/4 dakika puruzsuz hale getirilir servis tabaklarina paylastirilir.

Hazirladigimiz kadayiftan, servis yaparken uzerine bir miktar koyuyoruz biraz da iri kiyim findik ici serperek ikram ediyoruz.(kadayifi hepsinin uzerine serperseniz yumusama yapacaktir kitir olmasini istiyorsak servis esnasinda eklemek) Afiyet olsun:)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder