20 Ağustos 2014 Çarşamba

Dikme Manti

Bu mantiyi ablamdan ogrendim. Hakkini yememek gerek. 

İc harci icin

Bir bardak pilavlik bulgur
İki bard pilavlik pirinc
Uc  kuru sogan
Tuz
Karabiber
Bir yemek kasigi biber salcasi
Bir cay kasigi pulbiber( istege bagli)
250 gr kiyma veya didiklenmis et haslayarak (kaz eti. Kuzu eti. Dana eti)

Sogan yemeklik dogranir siviyagi ile kavrulur kiyma ilave edilir tekrar kavrulur salca ve baharatlar ilave edilir

Bulgur ve pirinc yikanir uzerine cikana kadar su konur haslanir pismediyse tekrar su ilave edilir
Kavrulan soganli harc bulgura katilir karistirilir. İc harci hazir

Hamur icin 
Dort bardak un iki tatli kasigi tuz ve ilik su ile bir hamur yogrulur ele yapismayan yumusak bir hamur yogrulur ( kulak memesi kivaminda) yarim saat dinlendirilir 

Hamurdan portakal buyuklune yakin bir beze koparip oklava ve un yardimi ile yufka aciyoruz. Cok ince degil cok kalinda olmayacak. 2 cm e 2 cm capinda karelere bolunur her kosesi yukari gelecek sekilde dort yanindan karsilikli kapatilir yaglanmis alemiyon veya emaye bir tepsiye dizilir. Tepsi dolunca ocak uzerinde cevirerek kizartilir. Baska bir tarafta et suyu hazirlanir hasladiginiz bir tavuk olabilir yada baska bir et suyu ( 3 bardak kadar) sicak olmali nar gibi kizaran mantinin uzerin kepce yardimi ile dokulur. Bu sirada ates hale yaniyor olmali. Uzerine bir tepsi kapatip suyu cekmesi beklenir. Sicak servis yapin. İstege bagli olarak sarimsakli yogurt veya sade olarak servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder