20 Ağustos 2014 Çarşamba

Etli. Manti

Dikme mantimizla hamuru ic malzemesi ayni fakat sekli ve pisirmesi farkli olan bir mantimiz bu. 
Acik tarif icin burada bulunan Dikme Manti tarifimize bakabilirsiniz. 

Yufkalarimiz ayni sekilde acilir kesilir ic harci konur bu sefer bihca gibi kapatip kapatilan kisim alta gelecek sekilde yaglanmis firin tepsisine dizilir. Tepsi bu sekilde doldurulur. Firinda pembelesene kadar pisirilir. Dikme mantida oldugu gibi bunada kepceyle et suyu gezdirilir suyu cekmesi icin tekrar firina verilir. 

Biz bahce firininda pisirdik. Sizin bulundugunuz sartlar nasil gerektiriyorsa oyle pisirin. 

Kolayliklar diliyorum 
Biraz ugrastirici gozuksede el aliskanligi olanlar icin o kadarda zor degil. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder