20 Ağustos 2014 Çarşamba

Kayisili Tart

Elmali cevizli İncirli uzumlu yapabileceginiz bir tart Bu sefer kayisi marmalatli yaptik guzel bir aroma verdi tavsiye ederim

Mal:
150 gr tereyagi (veya margarin)
Bir fincan siviyagi
Bir yumurta
Bir cay bardagi pudra sekeri ( buyuk boy)
Bir cay brd nisasta
Bir kab tozu
Bir vanilya
Aldigi kadar un

Arasina kayisi marmalati birsu bardagindan biraz fazla
İstege bagli divulmus findik
Uzerine serpmek icin pudrasekeri

Oda sicakliginda olan tum mal ( un haric) el yardimiyla calistirilir yavas yavas un ilave edilir ele yapismayan yumusak bir hamur olmali birbirini tutmayan kopusan bir hamur istemiyoruz. Hamurun yarisi yuvarlak buyuk boy borcama kenarlari hafif yukari tasacak sekilde yayilir kayisi marmalati yayilir findik serpilir kalan hamur merdane yardimi ile acilir kakipla keserek tepsiye dizilir. Bu islemi dilerseniz seritler halinde de yapabilirsiniz. 189 derecede pembelesene dek pisirilir. İlk sicakligi cikinca bolca pudra sekeri serpilir. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder