Haşhaşın çıtırtısını seviyorum keklere de enfes bir tat katıyor neredeyse herkesin bildiği balparmak tatlısını biraz değiştirerek yapmaya çalıştım buyrun tarif.
Malzemeler
200 gr oda ısısında margarin
1 kahve fincanı sıvı yağı
2 yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
alabildiğince un
tatlıyı bulamak için mavi haşhaş
şerbeti
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1/4 limon
Yapım Aşamaları
Adım 1
Öncelikle şerbeti hazırlayalım, tencereye alınan tüm malzeme yaklaşık 5,8 dk arasında kaynatılır soğumaya bırakılır
Adım 2
Un hariç tatlı için olan malzeme yoğurma kabına alınır elle çalıştırılmaya başlanır
Adım 3
Yavaş yavaş un ilavesi ile oldukça yumuşak bir hamur yoğurulur,hamur sert olursa tatlı suyunu
çekmez
Adım 4
Köfte gibi uzun şekil verilip haşhaş la üzeri kaplanana kadar yuvarlanır tepsiye dizilir,190*c de hafif kızarana kadar pişirilir.DİKKAT çok kızaran bir tatlı değil kızarmasını beklerseniz kurur ve şerbetini çekmez
Adım 5
Tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti döküyoruz.yaklaşık 4 saat sonra servis edilebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder