23 Şubat 2016 Salı

Portakallı Zeytin Yağlı Pırasa

4 kişilik için 
500 gr ince pırasa
2 ad havuç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 küp şeker
Zeytin yağı
1 portakalın suyu (1 dilim kabuklu kullandım)
1 su bardağı sıcak su

Tüm malzemeyi ayıklayıp yıkayın uygun ölçülerde doğrayın. 
Düdüklü tencereye  tüm malzemeyi alın şöyle hepsini birbirine harmanlayın. 
Kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ( tencerenin sesi çıkmaya başlayınca) 10 dk sonra ocaktan alın. Ilık servis edin 👌👌👌 Bu kadar basit çalışan anneler için çok pratik bir yemek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder