8 Şubat 2016 Pazartesi

Haşhaşlı Patatesli Börek

4 ad hazır yufka (günlük)
Sosu için: 1 şişe maden sodası
1 çay bardağı zeytin yağı
2 Yemek kaşığı haşhaş
Hepsi uygun bir kapta karıştırılır. 

İç harcı için: 2 ad kuru soğan yemeklik doğranır zeytin yağında kavrulur, tuz, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber eklenir. 4 ad haşlanmış patates rendelenir soğanla birlikte 1 ,2 dk kavrulur ve soğumaya bırakılır. 

Yufkayı düz bir zemine serin, 2,3 kaşık hazırladığınız haşhaşlı sostan fırça ile her tarafına gelecek şekilde sürün.
Her iki tarafını ortaya doğru katlayın, fırça ile bu kısma da sostan sürebilirsiniz diğer uçlarınıda ortada birleştirin bu durumla kare elde etmiş olduk, tam 4 eşit parçaya bölün.
Patatesli harçtan 1 yemek kaşığı koyarak bohça gibi katlayın bu kısım tepsinin altına gelecek şekilde dizin.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayın. Üzerine kalan sostan sürüp 200 *c lik fırında kızarana dek pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder