19 Mayıs 2014 Pazartesi

Lahmacun

Size ev yapimi lahmacun tarifi verecegim deneyenler birdaha yapacak

İc harci

Yarim kg kiyma
Bir kilo sogan 
Bir kasik biber domates salcasi
Karabiber 
İki aset kabuklar soyulmus domates
Bir tutam maydonoz
İki adet sivri biber aci
Tuz
Kiyma ayri sogan ayri kavrulur birlestirilir salca domates ve baharatlar ilave edilir pisirilir

Hamuru icin
 3 bardak un yarim kg sut bir cay kasigi yasmaya  tuz la birlikte hamur yogrulur sert sayilabilecek bir hamur ama acilabilecek gibi 10 dk dinlendirin cevizden biraz buyuk beze koparip az un yardimi ile merdane ile olsbildigince ince acin yagsiz tavada pembe pisirin arasina hazirlanan ic harctan yayarak surun ikiye katlayip servis tabagina dizin hepsini bu sekilde hazirlayin 
Servis yaparken arasina istediginiz mal koyup durum gibi yapin ( havuc maydonoz kuru sogan domates) istege bagli kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder