4 bardak un
Bir paket yas maya
Tuz
Sut
Bu mal ile yumusak bir hamur yogrulur ayni acma hamuru gibi kabarmaya birakilir
İc harci icin bir kilo taze sogan yesil saplariyla birlikte yikanir ince ince kiyilir bir demet taze nane ince ince dogranir soganla birlikte harmanlanir biraz tuz serpin bir kalip boreklik peynir sepmek icin siviyagi
Kabaran hamur 9 esit parcaya bolunur merdane ile servis tabagi buyuklugunde acilir arasina fitca ile siviyagi surulur uc hamur bu sekilde hazirlanir ucuncu kata siviyagi surulmez un serperek acilacak cunku. Yuvarlak firin tepsisi yaglanir hamur tepsi buyuklugunde acilir alt kisma yerlestirilir sogan nane karisiminin yarisi bu kata serpilir peynirinde yarisi serpilir fircaile birazda siviyagi serpilir diger katlarda bu sekilde hazirlanir en ust bolume firca ile siviyagi surulur mayalanmasi beklenir. 200 derecede kizarana dek pisirilir yumusak olmasi icin uzerine ortu serilir afiyet olsuuun💛
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder