28 Mayıs 2014 Çarşamba

Bahar pidesi

Aslinda ismi naneli pide ama biz bunu bahar gelince taze sogan ve taze nane bahcemizde yetistiginde yapariz o yuzden ismi degisti buyrun mal gelsin

4 bardak un
Bir paket yas maya
Tuz
Sut

Bu mal ile yumusak bir hamur yogrulur ayni acma hamuru gibi kabarmaya birakilir

İc harci icin bir kilo taze sogan yesil saplariyla birlikte yikanir ince ince kiyilir bir demet taze nane ince ince dogranir soganla birlikte harmanlanir biraz tuz serpin bir kalip boreklik peynir sepmek icin siviyagi

Kabaran hamur 9 esit parcaya bolunur merdane ile servis tabagi buyuklugunde acilir arasina fitca ile siviyagi surulur uc hamur bu sekilde hazirlanir ucuncu kata siviyagi surulmez un serperek acilacak cunku. Yuvarlak firin tepsisi yaglanir hamur tepsi buyuklugunde acilir alt kisma yerlestirilir sogan nane karisiminin yarisi bu kata serpilir peynirinde yarisi serpilir fircaile birazda siviyagi serpilir diger katlarda bu sekilde hazirlanir en ust bolume firca ile siviyagi surulur mayalanmasi beklenir. 200 derecede kizarana dek pisirilir yumusak olmasi icin uzerine ortu serilir afiyet olsuuun💛

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder