25 Mart 2014 Salı

Carsaf boregi

400 ml sut
Un 
Tuz
Bir paket yas maya 
Bir fincan siviyagi
Un iki elinizi bir araya getirdiginizde aldiginizda uc olcu olacak ortasini acin ilik sutle mayayi eritin diger malzemeleride ekleyin sutu yogurdukca yavas yavas ekleyin bazi unlar az veya cok sut goturebiliyo kivami az ele yapisan bir hamur olacak cik guzel yogurmaniz gerekiyo yoksa yufka acilmaz. Bu hamuru uc parcaya bolun hafif unla acin ucerine siviyagi surun dinlenmeye birakin uc oarcada bu sekilde hazirlanir on dakika dinlenmedi yeterli temiz bir sofrabezi uzerinde once ortasini actirarak etrafinda donerek yufka acilir.

İc harci 
3 ad orta boy patates haslanir
300 gr kiyma kavrulur
3 ad kuru sogan
Karabiber, aci pulbiber, tuz
Kuru sogan kavrulur ve kavurdugunuz kiyma ilave edilir baharatlarda ilave edilir atesten alinir rendelediginiz patatesleride ekleyin soguduktan sonra yufkaya cok olmayacak sekilde serpilir yufkanin uzun tarafina dogru sofrabezi yardimi ile iki taraftan rulo yapilir yaglanmis tepsiye dolayarak koyulur uc yufkada bu sekilde hazirlanir tepsi doldurulur tepside mayalanmasi beklenir uzerine ben kaymak ve siviyagi  suruyorum siz arzu ederseniz yumurta ve yag surebilirsiniz 200 derecede kizarana kadar pisirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder