21 Mart 2014 Cuma

Mercimek koftesi

Mercimek koftesini herkes yapar ama elden ele lezzeti degisir ben kokum gibi yumusak ve aci severim nasil yaptim bir bakalim

Bir buyuk su bar kirmizi mercimek yikanir su ekleyerek haslanir bir su bar bulgur eklenir sicak sicak kivami civik olsunki o kendini cekiyo kabarmaya birakin iki uc ad kuru sogan yagda kavrulur dolu dolu bir kasik biber salcasi (salcaniz hazirsa lezzeti olmaz ) karabuber pulbiber nane tut eklenir cok az su ilave edin altini kapatin mercimegin uzerine kavurdugunuz sogani dokun karistirin tekrar dinlensin bu arada maydonozu ince ince kiyin karisimi derin bir tepsiye alin yogurmaya baslayin (iki yemek kasigi kabak cekirdegi yagi) ilave edin yogurun kati olursa elinizi islatarak yogurun yarim limonun suyunu ilave edin kofte gibi sekil verin kivircikla servis edin afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder