20 Mart 2014 Perşembe

Mayali pogaca

Mis gibi sicacik bir lezzet .Mayali hamur olsun normal hamur olsun  guzel olmasi tamamen yogurma islemine bagli hamur guzel yogrulursa iyi sonuc alinir. 
İki su bardagi ilik sute bir paket yas maya eklenir ardindan iki tatli kasigi seker bir tatli kasigi tuz oda isisinda 150 gr tereyagi veya margarin iki yumurta birisinin saridi uzerine ayrilacak unu yavas yavas ekleyip hamur yogrulur. Kivami hafif ele yapisacak.On dk bekletilir limon buyuklugunde hamur koparilir sekil verilir elinizde cok fazla oynamayin hamurla yoksa kabarmaz yagli kagit koyulan tepsiye aralikli dizilir uzerine yumurta sarisi surup bicakla arti seklinde cizik atin kabarmaya birakin 180, 200 derecede kizarana kadar pisirin. Kolay gelsin👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder