16 Mart 2014 Pazar

Dizmana

Sizlerle cok guzel bir lezzet paylasacagim Trakya yoresine ait sicak sicak yemesine doyulmaz.
💛iki yumurta
💛bir su bar iki parmak az sivi yagi
💛yarim lt sut 
💛bes bar un (yaklasik)
💛tuz
💛bir paket yas maya
💚icine peynir
💙uzerine sivi kaymak zeytin yagi
🎀unun ortasi acilir maya ilik sutle eritilir diger mal eklenir hamur yogurmaya baslanir sut yogurdukca yavas yavas ilave edilir ele hafif yapisan bir hamur olacak yaklasik yarim saat yogrulur(onemli) kabarmaya birakilir. Seklini sciklayici bir sekilde resimde mevcut.Uzerine kaymak sivi yagi karistirilir esit bir sekilde surulur kizarana kadar pisirilir. Not: kaymak peynircilerde satilir kahvaltilik degil bu daha sivi sekilde🎀


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder