1 Mart 2014 Cumartesi

Profitorol

125 gr tereyagi
Bir bardak un 
Bir bardak su 
Bir kesme seker
Bir fiske tuz
4 yumurta
Kremasi: 50 gr margarin
Bir kilo sut
4 kasik seker
Vanilya
Bir cay bardagi un
Profitorol top haz:
Yumurta haric tum mal tencerede pisirilir (7-8) dk sogumaya birakin yumurtalari tek tek ilave edip ucer dk cirpin buzdolabi posetine hamuru koyun kosesinden makasla kesip yagli kagit koyulmus tepsiye aralikli sıkın 180 derecede pisirin bu esnada firinin kapagi acilmaz yoksa soner firin soguyana kadar icinde bekletilir.
Kremasini hazirlayalim: yag tencerede eritilir un la birlikte kokusu vikana kadar kavrulur sut ilave edilir seker ve vanilya ilave edilir devamli karistirilarak kaynatilir kaynarken goz goz olmadi gerekiyo kivaminida buradan anlsmis oluruz sogumaya birakin ara sira el cirpicisiyla kabuk tutmamasi saglanir pisen toplarin alt tarafina serce parmaginizla delik acarak buradan kremyi buzdolabi posetine koyarak sıkın servis tabagina dizin uzerine dilerseniz hazir cikolata sosu yapabilirsiniz yada kremadan iki kasik bir tencereye koyun bir cay bardagi sut iki kasik kakao bir kasik seker ve 60 gr bitter cikolata ekleyip pisirin arasira katistirarak sogutun kivami toplarin uzerine dokerken uzerinde kalmali uzerini susleyin fistik veya hindistan cevizi kolay gelsin.
1. Beceri
2. Sevgi
3. Sabir
💕❤️👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder