Alt kati icin
İki paket burcak biskuvi
İki kasik tereyagi
Orta kismi icin
800 ml sut
60 gr tereyagi
Bir paket vanilya
Uc kasik un
Bes kasik seker
Soguduktan sonra bir paket toz santi
Ust kat icin
İki kasik kakao
Bir kasik nisasta
İki kasik seker
200 gr sut
40 gr bitter cikolata
Hazirlanisi
Alt kat icin biskuvi rondo ile cekilir tereyagi ile yogrulur yapacaginiz kaba esit bir sekilde bastirarak yayin
Orta kismi icin tereyagi tencereye alinir un kavrulmaya baslanir kokusu cikana kadar sut ilave edilir ardindan seker ve vanilya devamli karistirarak pisirilir kaynama noktasinda 2 , 3 dakika pisirilir sogumaya birakilir bir paket toz santi ilave edilir mikserle 3,4 dakika cirpin bu karsimdan bir kasik ayirarak biskuvilerin uzerine dokun
Ust kismi icin tum malzeme cikolata haric sos tenceresinde cirpici ile karistirilir bir kasik ayirdigimiz muhallebiyide katip kisik ateste pisiriyoruz atesi kapatip cikolatayi katiyoruz eriyene kadar karistiriyoruz soguduktan sonra mikserle biraz cirpiyoruz (2 dk) ve kaliba esit bir sekilde yayiyoruz soguduktan sonra servis tapiyoruz buzdolabinda sakliyoruz sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder