20 Nisan 2014 Pazar

Limonlu hindistan cevizli kek

Tarif alintidir

4 yumurta
Bir su bardak seker
Bir su bardagi siviyagi
Yarim su bardagi yogurt
Yarim su bardagi sut
Bir bucuk paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
Bir cay kasigi karbonat
Bir cay bardagi hindistancevizi
Bir limon kabugu rendesi
Iki bardak kadar un ( unu kontrollu ekliycez bazi unlarin kivami farkli)

Tum mal oda sicakliginda olmali

Yumurta ve seker kopuk kopuk olana dek cirpilir sivi mal eklenir karistirilir hindistancevizi eklenir biraz daha karistirin unu eleyerek ve kabartma tozu ve vanilyada elenir limon rendesini unutmadan ekleyelim hafufce karistiralim kivami kati olmasin kalibi yagliyoruz kolay cikmiyorsa biraz un serpilir hamur kaliba dokulur. Onceden 180 derece isitilan firinda kizarana kadar pisirilir en son kurdan testi ile pisip pismedigi kontrol edilir kalibi servis tabagina ters cevirin bir bezi islatip uzerini koyun cikmasini kolaylastiracaktir. Afiyet olsun🎀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder