24 Nisan 2014 Perşembe

Tereyagli acma

Oncelikle tereyagini oda isisina alin 
50 gr tereyagi 
Bir kahve fincani sivi yagi
Bir yumurta sarisi uzerine
Bir oaket yas maya
İki ymk kas seker
Bir tarli kasigi tuz
Sut 
Un 
İcine sumek icin tereyagi

Ben pek unu olcmem yogurma kabina unu alin ortasini acin
Mayayi ilik sut dokerek erimesini bekleyin diger malz ekleyip yavas yavas ilik sut ilave ederek yogurmaya baslayin belli bir kivama geldikten sonra elinizi sutle islataraj yogurmaya devam edin Kivami ele yapisan puruzsuz bir hamur olacak biraz sabir☺️Mayalanmaya birakin

Mayalanan hamurdan yaklasik mandalina kadar beze koparin tezgah uzerinde sivi yag yardimiyla acin 
Arasina bir cay kasigi kadar tereyagi surun rulo yapin bir kivirin bir birine ekleyin yagli kagit koyulmus tepsiye dizin 
Mayalanmaya birakin yumurta sarisi surup susam dokun
200 derecede kizarana kadar pisirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder