26 Şubat 2014 Çarşamba

Elmali tart

Yarim pak margarin (oda sicakliginda)
Bir yumurta
Bir kab tozu/vanilya
3 yemek kasigi nisasta
3 yem kas yogurt 
Bir cay bardagi sivi yagi
Bir cay bardagi toz seker
İc mal 
4/5 ad elma rendelenir bir su bardagi sekerle pisirilir icine tarcin eklenir soguduktan sonra iri kiyim ceviz ilave edilir
Yapilisi
Un haric tum malzeme el yaydimiyla karistirilir yavas yavas un ilave edilir unu hic olcmem her zaman fakli olabilir nirmal kurabiye kivaminda olacak hamur ikiye bolunur 10dk dinlendirilir. 
Hamurun yarisi yaglanmis tepsiye esit bir sekilde yayilir hafifce tepsinin kenarina cikmadina izin verin ic harci yayin. Kalsn hamuru merdane ile yarim cm kalinliginda acin kaliplarla keserek sekilleri elmanin uzeri kapanacak sekilde dizin 180 derecede pembe pisirin uzerine pudra sekeri eleyin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder