24 Şubat 2014 Pazartesi

Su boregi

Mal
2 yumurta
2 yem kasigi sut
2 yem kasigi sivi yag
2 yem kasigi su tuz
Arasina beyaz peynir 
Maydanoz
50 gr tereyagi
Yapilisi
Tereyagi haric tum malzeme yogrulur alti esit parcaya bolunur dinlenmeye birakilir
Genis bir tencereye su doldurun icine bir yemek kasigi tuz atin yufkalari actiktan sonra bu suda pişireceğiz. 
Yufkalari un yaydimiyla acalim cok ince olmasin kalinda olmayacak su fokur fokur kaynarken yufkayi acik bir sekilde yapistirmadan duya salalim biraz pisirelim yufka kabariyo o zaman delikli kepce ile alalim kevgirin üzerine serelim elimizle yapışmaması için tek kat halinde düzeltelim ardında hemen yağladığımız tavamıza büzüştürerek yerleştirelim.   her 2 yufkada bir kere tereyag gezdiriyoruz birde peynir ve maydonozu sepiyoruz 6 yufka bitene kadar bu sekilde hazirliyoruz kisik ateste ocak uzerinde arkali onlu kizartiyoruz cevirme islemi tavanin kapagi ile yapilir gerekirse sivi tereyag ilave ederek kizartilir.
Bir kac puf noktasi var 
1 yufka açarken kullanacağınız unun içine bir kaşık nişasta katılır. 
2 maydonozu peynire karistirmadan ayrica serpin
3 tereyagi zeytinyağı karışımı olursa iyi olur
4 yufkaları kesinlikle soğuk suyun içine almayın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder