28 Şubat 2014 Cuma

Icli kofte

Mal:
Yarim kg ince bulgur 
Bir su bardagi irmik 
Bir su bar un
Iki kasik biber salcasi
Bir tatli kasigi tuz
Ilik su
Ic harci
Yarim kilo kiyma
Bir kg kuru sogan
Bir kase ceviz
Bir kasik salca 
Karabiber 
Aci pulbiber miktar size kalmis
Kiyma ayri sogan ayri kavrulur
Soguduktan sonra ceviz eklenir
Haz:bulgur uzerine su cikacak sekilde sicak su ile islatilir kabardiginda diger malz ekleyin yavas yavas du ilsve ederek yaklasik yarim saat yogrulur kivami ne cok yumusak ne de cok sert olmayacak bir kaseye du alin limondan kucuk parca alip ortadinda parmaginizla yavasca dondurerek sekil verin ic harcini koyup kapatin. Ister kizartin isterseniz haslayarak servis yapin.
Not: Ben bulguruna yumurta koymuyorum kizartma esnasinda koktugu icin dagilma riskini ortadan kaldirmak icin bir ad yumurta koyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder