28 Şubat 2014 Cuma

Pirasali yudum boregi

4 bardak un
Yarim paket yas maya
Tuz
Sut
Uzerine yogurt siviyagi
Ic harci
Bir kilo pirasa
Iki ad sogan 
Bir kasik biber veya domates salcasi
Karabiber
Tuz
Aci pulbiber(istege bagli)
Siviyagi ile kavrulur
Hazirlanisi
Hamur malz bir guzel yogrulur kivami hafif ele yapisir olacak kabarmaya birakilir yakladik portakal kadar bezelere ayrilir oklava ile cok ince olmayacak sekilde acilir kavrulmus ve sogutulmus pirasa drasina surulur kardilikli rulo yapilir iki parmak genisliginde kesilir yaglanmis tepsiye yan yana dizilir biraz ksbarmaya birakilir uzerine yogurt ve siviyagi karisimi surulur kizarana kadar pisirilir yudumlara ayrilip servis yapilir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder