25 Şubat 2014 Salı

Kavala kurabiyesi

Edirne nin meshuur kavala kurabiyesini yaptim nefis oldu.
Mal:
200 gr tereyagi 
Bir fincan siviyagi
Bir pak vanilya
Bir cay kasigi kabartma tozu
Bir yemek kasigi nisasta
3 yem kas pudra sekeri
Bir su bardagi badem
Badem in yarisi un haline gelecek
Aldigi kadar un
Yapilisi
Oncelikle bir bardak un teflon tavada kavrulur iri kiyim yarim su bardagi bademle birlikte.rengi degistiginde sogumaya birakilir. Oda sicakliginda olan teregagi un haric diger malzemelerle birlikte karistirilir kavrulan un da ilave edilir karistirmaya devam edin badem ununuda ekleyin kivami yumusak olacak unu yavas yavas ilave edelimbiraz dinlenmeye aliyoruz tezgah uzerinde merdane ile bir santim kalinliginda aciyoruz kalipla kesiyoruz yagli kagit koyulan tepsiye diziyoruz 180 derecede beyaz pisiriyoruz ilk sicakligi ciktiktan sonra pudra sekerine bolca buluyoruz.
Not:
İnce acarsaniz kuru olur
Firinda yumusak gibi gozukebilir ama kendisini cekiyo aldanmayin fazla pismesin❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder