25 Şubat 2014 Salı

Mayali pogaca

Mal
4 bardak un
50 gr margarin veya kaymak 
Bir fincan sivi yagi
Bir paket yas maya 
Tuz -sut-su-
2 kasik toz seker
Bir yumurta(aki icine)
Yapilisi
Un yogurma kabina alinir ortasi acilir mayayi ilik suyla yavas yavas elinizle eritin diger malzemeleride katin sut le yogurun ele yapisan bir olmasi gerekiyo hamur katidan siviya dogru yogrulur yaklasik yarim saat yogurun mayalanmaya birakin.
Bir kaseye sivi yagi koyun tezgah uzerinde biraz hamur alip yavasca actirin arasina dilerseniz tereyag koyabilirsiniz yuvarlayip elinizde dumcuk atin ben sdklini boyle yapiyotum yaglanmis tepdiye aralikli dizin kabarmaya birakin uzeyine yumurta sarisi surun 200 derecede kizarana kadar pisirin.
Not:bu sekilde hazirladiginiz hamurdan bir cok sey yapabilirsiniz peynirli pirasali kiymali acmalar fikir urtmek sizden



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder