Bir kg kirmizi et ( tercihen antrikot veya tranç kismi)
Sosu icin
Bir kuru sogan
2 ymk kasigi yogurt
Yarim cay bardagi siviyagi
Karabuber
Biberiye veya kekik
Biraz kuyrukyagi
Nasil yaptik? Once eti bir parmak kalinliginda kestik. Sogani ince ince dilimledik kuyrukyagi haric sos malzemelerini karistirdik. Etleri sosa yatirip bir gece bekletelim.
Lavas yapimi:
Ceyrek yasmaya
Un ( 3 su bardagi)
Tuz
İlik su
Bu mslzemelerden bir hamur yogurun, 15 dakika dinlendirin. Mandalinadan kucuk bezeler koparip merdane ile hafif un seperek yuvarlak acin. Yagsiz tavada pisirin. Atesi az olmasin kurur, cok olmasin yanar. 😊😊😊
Etleri sostan cikarip ust uste dizelim. Buzdolabi posetine koyup buzluga atalim. Yapacagimiz zaman bir saat once buzluktan cikarip ince ince keselim. Buzlu iken daha rahat kesiliyo.
Yapacagimiz kadarini tavaya alip kuyrukyagi dogruyoruz kizartiyoruz.
Lavaşin arasina koyup istediginiz yesilliklerle servis yapin.
Bir bardakta ayran. Hmmmm
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder