10 Ekim 2014 Cuma

Fındıklı börek

Giresun yöresine ait bir tatlı mı desem atıştırmalık mı cayın yanında nefis. 

Yarım çay bardağı süt 
Yarım çay bardağı su 
Yarım çay bardağı sıvıyagı
Iki ymk kasığı yoğurt
Bir yumurta
Yarım çay kasığı tuz
Bir kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yufkaları acmak icin nişasta

Arasına sepmek icin ince çekilmiş fındık, toz şeker
50 gr tereyağı 
Yarım çay bardağı sıvıyagı

Hamur yoğurma kabına un hariç tüm mal konur un yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir. 

Dinlenen hamur 30 bezeye bölünür. Her biri oklava ile nişasta seperek acabildiginiz  kadar ince açılır erıtılen yağ karışımından fırça yardımı ile yufkaya aralıklarla sepilir bir avuç kadar toz seker serpilir aynı şeklide fındıkta serpilir. 
Oklavaya dolanır her iki taraftanda bozulur tepsiye dizilir. 
Hepsi bu sekilde hazırlanır 

Uzerıne 100 gr tereyağı eritilir köpüğü alınır yarım çay bardağı sıvıyagı katılır. Hamurlarını üzerinde eşit biri sekilde sürülür. 160 derecede ağır ağır iyice pişirilir 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder