28 Ekim 2014 Salı

Haşhaşli kremşantili pamuk kek

SELAMLAR

3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bar sut
1 su bardagindan iki parmak eksik siviyagi
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 cay kasigi karbonat( silme)
Limon veya portakal rendesi
2 su bardagi un
1 paket toz şanti
Bir fincan haşhaş

Yapilisi:
Oda isisinda olan yumurta sekerle kopuk kopuk olana dek mikserle cirpilir. 

Sonra sirasi ile siviyagi, sut, kremsanti, vanilya, limon rendesi, haşhaş, ilave edilir cirpilir. 
Yarim bardak unu ayirip digerini eleyerek karisima ilave edip tekrar karistiriyoruz. 
Kalan unu kabartma tozunu ve karbonatida eleyerek ilave ediyoruz el cirpicisi ile karistirip yaglanmis kek kalibina dokuyoruz. 
200 derecede ilk 20 dk daha sonra 180 derecede pisiriyoruz. 
Kurdan kontrolu yapin servis tabagina kalibi ters ceviriyoruz. Kekiniz kaliptan zor ayriliyorsa kalibin uzerine islak bez koyun cikmasini  kolaylastiracaktir. 
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder